Untitled
02 dec 2017
week 233: 24 t/m 30 november

Laura had op 24 november afgesproken om bij Femm te gaan spelen. Bas en ik hebben haar weggebracht en toen Jolanda vroeg of ik nog een kop thee bleef drinken, heeft ook Bas er fijn gespeeld. We zijn nog even met zijn allen naar het speeltuintje bij het Rijtven gewandeld, waar de kindjes fijn nog een tijdje gespeeld hebben.
Op 25 november waren er Zwarte Pieten bij de zwemles. Bas en Laura kregen voor de zwemles pepernoten en toen ze gezwommen hadden, kregen ze allebei ook nog een snoepzak! ’s Middags kwamen Sinterklaas en Zwarte Piet bij Mark op het werk. Laura heeft samen met Bas bij Sinterklaas op schoot gezeten. Toen alle kinderen bij Sinterklaas geweest waren en de Pieten wat tovertrucjes gedaan hadden, kregen de kinderen een cadeautje en zijn we weer richting huis vertrokken. Maar toen we net in de auto zaten, belde Eline om te zeggen dat Sinterklaas bij opa en oma Van Aerle geweest was! Sinterklaas had weer mooie cadeaus voor Eline, Bas, Laura, Amy, Mila en Daan! Na het uitpakken van de cadeautjes, hebben we gezellig nog met zijn allen gegeten.
We zijn op 26 november bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. Tante Monique, oom Anton, Esther en Lars kwamen ook. Toen we gezellig wat gedronken hadden, werd er aangebeld en hard op de deur gebonsd. Bas en Laura gingen kijken en er stonden allemaal cadeautjes voor de deur! Ook hier zijn Esther, Lars, Bas en Laura goed verwend door Sinterklaas! Aan het eind van de middag hebben we gezellig samen gegeten.
Op 27 november hebben we na school de schoolbieb gedaan. Daarna kwamen oma Van Aerle, tante Maartje en Eline om op Bas en Laura te passen, omdat ik 10-minuten-gesprek had op school. Laura doet het goed op school. Ze ligt goed in de groep, speelt met veel verschillende kinderen en ze luistert goed. Ze zat met alles op het niveau wat bij haar leeftijd hoort, alleen met de fijne motoriek lag ze een beetje voor en wat haar zelfbeeld en zelfstandigheid betreft lag ze een beetje achter, omdat ze toch nog wel vaak bevestiging gaat zoeken bij de juf.
Lieke, Julian en Sophie zijn op 28 november bij ons op bezoek geweest. De kindjes hebben fijn samen gespeeld.
Op 29 november was Bas zijn kinderfeest! Liv is helaas niet geweest, maar samen met Laura, Tijn, Sem, Teun, Dries en Fee heeft Bas erg van zijn feestje genoten! We hadden ballonnen met in ieder een kaartje met de naam van een kindje erop. Bas mocht steeds een ballon kapot prikken en dan het cadeautje van het kindje waarvan de naam op het kaartje stond uitpakken. Toen we wafels versierd hadden, kregen alle kinderen hun piratenbandana om en zijn we naar het Zandbos geweest. Daar hadden we een fotospeurtocht. De piraten moesten steeds de plek zoeken die op een foto stond en daar moesten ze een opdracht doen (“snoep/octopus”-happen; met een balletje zo dicht mogelijk in een cirkel gooien; over een wiebelbrug lopen; bij elkaar ballonnen die om de enkel gebonden zaten, kapot trappen; over een parcours de piratenvlag naar de andere kant brengen enz.) en voor iedere gevonden foto en goed uitgevoerd spelletje kregen ze een stukje van een schatkaart. Toen de schatkaart compleet was, hebben ze samen de schat gezocht: een kist met daarin gouden (chocolade) munten, schatkistjes en ranja. De piraten hebben allemaal enthousiast mee gedaan met de speurtocht en de spelletjes en totdat het donker werd, hebben ze nog heel fijn samen in het bos gespeeld. Weer thuis heb ik bij wie wilde een glittertatoeage gezet en hebben we friet gegeten. Ze waren helemaal verbaasd dat we de friet zo uit de zak op de tafel kiepte en de mayonaise zo op het tafelkleed deden. Na het eten heb ik de kinderen weer naar huis gebracht.
Op 30 november zijn Bas en Laura met Jolanda en Tijn mee naar school gereden, omdat ze de keuken voor in de aanbouw kwamen brengen. Laura vond het gezellig!








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative